dimecres, 9 de juliol del 2008

Marroc



Higiene:

En quan al sistema sanitari canvia bastant , ja que en lloc del paper de WC, trobes una aixeta i si hi ha sort una galleta al davall us podeu imaginar com es neteigen al pais , aixo si !!!!sempre amb l'esquerra.

Salutacions:

Doneu sempre la ma dreta , donar l'esquerra... es de mala educacio.

Comportaments:

Es de mala educacio sonar-se en public o a taula ,en canvi no es cap problema tirar-se tots els rots que vulguis i quan vulguis , a la cara del de davant mentres esta menjant .

I ja que som de terra d'oli, us explicarem com extreuen l'oli d'Argan. Molt apreciat per la gent d'aqui, i fins i tot a arribat a taules "New Yorkines"de bons gourmets. Dons be , a les terres que hi ha passat l'Atlas , al voltant de Essaouira hi han un forts i grans arganers. Quan arriba l'epoca de la collita, avient les cabres , unes petites i boniques cabretes que s'amparren per els arbres per acabar de menjarse tot el fruit.



I us preguntareu com es que donen tot el fruit perque se ho mengin les cabres?
Com el fan l'oli...Dons?

Despres de que les cabres digereixin el fruit, agafen dentre la merda tots els pinyols possibles ,i d'aquest pinyol que ha estat incubant a la panxa de la cabra en surt l'oli Argan. Un pel fort el gust a que estem acostumats, pero un tros de pa marroqui sucat al oli no pot ser un millor aperitiu, mentre s'espera a que es fassi lo tagin , cuscus o lo que sigui.



vam tenir problemes amb algun cabro.

1 comentarios:

Ra-Man ha dit...

dons fent anar la lloogica, en contes de vendre l’oli a litres el deuen vendre a orinals, jiu jiu
I per lo que es veu, aixo de esporgar els olivés no es porta gaire per alli baix, potser els hi fotesiu un cop de ma, n0?
Molt bona la foto del camell que os esta adelantant