dimecres, 6 d’agost del 2008

CASAMANCE

Ja hem arribat a Casamance, despres de quatre o cinc dies de voltjar Gambia, em passat per l interior de Senegal, per la caretera em trobat de tot , uns bons clots, algun tros que semblava que erem els primers de passar i pistes, entre mig de rius, palmeres, camps d 'arros i selva, paradetes de mangos per tot arreu!.

Casamance es conegut per la revelio que existeix desde fa uns anys . Tot i que avui en dia els revels s han retirat a la foresta, per protegir-la de les grans serradores, encara hi ha alguna que altra escaramuca . Que de tant en tant encara en pelen algun, vamos , lo poble , majoritariament esta amb els revels , encontra la deforestacio, i es que no m estranya , els arbres aqui son ... TXAPANDEM!!!! que diuen aqui.

La regio en si , es coneguda per la "Mistica" que diuen ells , magia, budu o bruxeria que diriem nosaltres. La veritat es que encara no n' hem apres gran cosa, pero les histories que t'expliquen
et deixen bocabadats. L'altra nit, per exemple, estavam al carrer ( sense alumbrat public aqui)
i vam comencar a sentir crits, i cops de fuet. De repent, una cosa d'aspecte resemblat al xupacabras, donava cops de fuet des de la foscor. Bastant flipant. Mes tard ens van explicar que eren els mals esprits, i no t'havies de posar davant o et fotdeien cop de fuet . Formava part de la festa de la circunsicio. Deu n'hi dor com es passen amb la "festa "aquesta. La cara que se li queda al crio les dos proximes semanes tambe deu n'hi dor. En fi , la cultura es tortura com diria algu.



En quan al tema de tranquilitat, molt mes be desde que estem amb Thierno , lo Baye Fall , soldat dee CHEICH-IBYAHIMA-FALL. SERVIRTEUR DE CHEICH AMADOU BAMBA. DIT SERIGNE TOUBA. Tot un mundillo aixo tambe. L'unic que ens puteja una mica, es la policia. I venga papers , i vinga extintor, dos triangles , txaleco, llinterna. I si o tens tot legal, s' inventen algo. Tot s'acaba pagant uns tres euros d'extorsio , si tens mala sort.

S'ha de dir que ells tambe flipen amb la nostra cultura . Els expliquem lo de l'oli , el del Komando Garrigues , lo car que va l'habitatge. pero amb lo que mes distrets es quede la gent , i parlo de la gent d'arreu del mon, es quan els expliquem lo que es lo prego de l'Ajuntament. Excel.lent.

Bon pont ! SANTA YELA!!!



Txistoso que no podem penjar les fotos...

1 comentarios:

Unknown ha dit...

Per un pel no os agafa el cop d'estat a Mauritània. Per on passen "terra cremada", la revolta ja s’atansa a Dakar.

salU2